Dit worden de 5 woontrends van 2023

Dit worden de 5 woontrends van 2023

Wat worden de woontrends van 2023? Thuiswerken is een blijvertje, waardoor we ook komend jaar weer veel in huis zitten. Dat heeft vele voordelen, maar vraagt ook om oplossingen. Binnen zitten mag namelijk best in een comfortabele en inspirerende omgeving. En hoe voorkom je dat je werkplek te dominant aanwezig is? Wij gingen voor je op zoek naar de woontrends van 2023 en vonden de 5 woontrends die kunnen helpen.

Woontrend 1: designer meubelen

Nu we meer tijd thuis doorbrengen, zijn we ook bereid om meer in ons huis te investeren. We voorspellen dan ook dat er in 2023 meer designer meubelen en op maat gemaakte meubels hun weg naar onze huizen zullen vinden. Gemak dient immers de mens en het oog wil ook wat. Ook wat bestellen betreft, want meubelen bestellen gebeurt steeds vaker via internet.

Woontrend 2: scandinavisch interieur

Ook komend jaar zal het scandinavisch interieur onverminderd populair zijn. Dat is op zich niet vreemd, want het is licht, luchtig en tijdloos. Met comfortabel meubilair en een minimalistische vormgeving in combinatie met zachte textielsoorten, voelt iedereen zich thuis. Voeg daar de zachte en frisse tinten aan toe en we voelen ons binnen net zo prettig als buiten!

Woontrend 3: minimalisme gaat modern

Modern en minimalisme zijn twee bekende woonstijlen, die het goed samen kunnen vinden. En dat komt goed uit, want ook in 2023 werken we weer volop thuis. De behoefte aan een inspirerende thuiswerkplek, die niet meteen het hele huis gaat domineert is er dus. Deze woontrend met een minimalistische inrichting met een vleugje modern design, zal zeker inspirerend werken.

Woontrend 4: art deco is terug

In 2023 komt art deco weer helemaal terug. Deze kunststijl maakte door de jaren al vaker zijn opwachting in onze huizen. Weelderige prints, goud- en zilveraccenten zullen hun weg weer naar onze woonkamers vinden met nieuwe inspiratie uit Afrika en Latijns-Amerika. Met behang, kussens en interieur items kunt u in 2023 leuke details en kleur aan uw interieur toevoegen.

Woontrend 5: vintage

Duurzaamheid blijft een thema, en oude spullen worden steeds meer gewaardeerd. We voorspellen dan ook dat vintage in 2023 ‘massive’ wordt. En dat steeds meer mensen op zoek zullen gaan naar vintage om hun interieur net dat beetje extra te geven, met charismatische items waar een verhaal aan vast zit. Met deze 5 woontrends voor 2023, bent u weer helemaal op de hoogte. Lees voor meer leuke woontips ook ons artikel over emaille huisnummerbordjes