Emaille huisnummerbordjes

Eeuwenoude techniek nog steeds populair

Emaille is een techniek waarmee een laagje glas over metaal of aardewerk wordt aangebracht. Dit beschermt het tegen corrosie, maar geeft het ook een mooi glanzend uiterlijk. Met of zonder kleurtoevoeging. In dit blog vertellen we u alles over de toepassing van deze eeuwenoude techniek, die al sinds de tijd van de oude Egyptenaren wordt toegepast. En hoe ze hier vroeger prachtige huisnummerbordjes mee maakten die nog steeds erg gewild zijn.

Meer karakter geven aan uw woning

Om een huis meer karakter te geven, worden er vaak oude dingen aan toegevoegd. Zo komt uw interieur of exterieur tot leven. Het ophangen van een antiek huisnummerbord is een slimme en niet al te dure manier om uw woning net dat beetje extra te geven.

Antieke huisnummerbordjes

De techniek emailleren werd vroeger gebruikt voor het maken van huisnummerbordjes. Zo had het onderliggende staal een goede bescherming tegen corrosie. Door een glaslaag aan te brengen wordt het metaal namelijk afgeschermd van vocht en zuurstof. Dit geeft het nummerbordje een mooie glans en bescherming tegen corrosie. Hierdoor zijn ze goed bewaard gebleven en kunt u ze als vintage kopen bij antiquairs. Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn, en een echte aanwinst voor uw woning, om een stijlvol antiek huisnummer naast uw voordeur te kunnen hangen.

Niet gevonden, niet getreurd

Leverde uw bezoek aan de antiquair niet op? Helaas, maar niet getreurd. Emaille huisnummers zijn zo populair, dat ze er specialisten zijn die ze nog steeds maken. U kunt een emaille huisnummer kopen in dezelfde stijl en met hetzelfde uiterlijk, maar dan helemaal naar wens. Met de afmetingen, kleur en natuurlijk het huisnummer dat u wenst. En natuurlijk net als vroeger met de hand beschilderd! Wilt u meer interieurtips? Kom dan regelmatig terug op onze interieur en wonen website. We plaatsen regelmatig nieuwe artikelen.