Waarom terras verlichting zo belangrijk is

veranda-verlichting

Verlichting is een van de belangrijkste dingen in elke ruimte die je maar kunt bedenken. Zo ook op een terras. Als je een overkapping op je terras hebt, is verlichting overkapping ook belangrijk. Een overkapping zorgt er namelijk voor dat er een stukje daglicht geblokkeerd wordt. Door de juiste verlichting toe te voegen zal je en niet in het donker hoeven te zitten en een bepaalde sfeer kunnen creëren. Daarnaast kan verlichting zelfs dienen als decoratie als je dat zou willen. Het fijne aan verlichting op een terras is dat je ook op de late zomeravonden nog lekker op het terras kunt zitten, zonder dat dit onveilig wordt.

Verlichting zorgt voor sfeer op het terras

Als het gaat over de sfeer in een ruimte, dan speelt verlichting een hele grote rol. Op een terras kan verlichting zowel de sfeer als de uitstraling bepalen. Zo kun je zorgen voor een ontspannen sfeer, maar je kunt ook gaan voor een zakelijke sfeer. Je kunt kiezen voor verlichting terrasoverkapping die je kunt dimmen om zo een warme, romantische sfeer te creëren, maar je kunt ook gaan voor accentverlichting op bepaalde punten op het terras. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan het specifiek verlichten van een standbeeld of decoratiestuk in de tuin. Als je het terras wilt gebruiken voor zakelijke meetings, dan kun je gaan voor wat witter licht.

Verlichting gebruiken als decoratie

Naast het feit dat verlichting bepalend is voor de sfeer, kun je het ook gebruiken als decoratie. Denk bijvoorbeeld aan een lege muur of hoek in de ruimte, waarvan je niet weet hoe je hem moet opvullen. Door daar mooie verlichting te plaatsen zorg je zowel voor decoratie als voor praktisch licht in de ruimte. Zo vang je dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Denk bij decoratieve verlichting bijvoorbeeld aan de zogenoemde fairy lights die je aan een muur of ergens omheen kunt hangen, maar ook een strakke muurlamp kun je als decoratieve verlichting gebruiken.