Een onvergetelijk voorjaar bij jou thuis

Binnenverlichting

Met de juiste veranda verlichting kun jij een ongekend gezellige sfeer maken, gewoon bij jou thuis. Het maakt niet uit of je nou dagelijks bezoek krijgt, een gezin hebt of zelfstandig woont. Een veranda is altijd een fijne plek om te zijn. Één met de natuur, maar ook de warmte en het knusse gevoel van binnen. Denk je aan een veranda, dan denk je waarschijnlijk aan rust, gezelligheid en geborgenheid. Maar heb jij veel te veel en te felle lampen? Dan kan je veranda ook koud, ongezellig en kil aanvoelen. Daarom is het zo belangrijk om voor de juiste verlichting te kiezen.

Hoe zorg ik voor een warme veranda?

Een veranda kun je warm krijgen door bijvoorbeeld een heater of vuurkorf aan te steken. Maar ook qua sfeer kan iets warm of koud voelen. Je kunt door middel van de juiste materialen warmte creëren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, kurk of jutte. Combineer dat met wat mooie planten, sfeervolle kussentjes en een zachte deken voor een warm en knus effect. Zo voelt het geheel al een stuk warmer aan. Heb jij nog wel lampen zo fel als die van een operatiekamer? Dan kan het alsnog zo zijn dat je veranda koud voelt.

De juiste manier van lichtgebruik

Het is dus ontzettend belangrijk om je verlichting juist te gebruiken. Jouw verlichting veranda is bepalend voor de sfeer. Misschien wel bepalender dan wat je op voorhand zou denken. Kies jij voor strakke, ijzeren meubels? Dan kun jij met behulp van het juiste licht er alsnog een ontzettende sfeervol plekje van maken. Denk aan de lichtsterkte, lichtkleur, licht plaatsing en hoe breed of diep een lamp moet stralen. Ook de plaatsing van de verlichting is erg bepalend voor de sfeer. Ga jij voor sfeerverlichting of voor werkverlichting? Of een combinatie van beide?