Een laadpaal thuis: De installatie goed voorbereiden

Wil je een laadpaal thuis laten installeren? Dan moet je goed weten wat hier allemaal bij komt kijken. De werkzaamheden kunnen namelijk aanzienlijk verschillen bij de verschillende modellen. Daarbij moet je rekening gaan houden met de kosten die erbij komen kijken. Voordat je de laadpaal aan huis laat plaatsen is het verstandig om te ontdekken welke professionals jou de juiste kwaliteit kunnen bieden. Laadpaal Outlet is hier een goed voorbeeld van. Maar wat moet je allemaal weten over de installatie en de bijbehorende kosten? Onderstaande informatie legt alles voor jou uit, zodat je aan de slag kunt. 

Een laadpaal thuis met verschillende modellen 

Een laadpaal huis kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden. Er bestaan namelijk modellen die als een echte paal komen, maar ook die aan de wand gehangen worden. Wanneer je hebt gekozen voor een wandbox, zal deze op een plek worden gehangen die beschut kan zijn. Hiervoor worden de kabels voornamelijk door de muren getrokken. Dit hoeft niet heel veel extra werkzaamheden met zich mee te brengen. Als je hebt gekozen voor een paal zal er een deel uitgegraven worden om de paal te plaatsen en de kabels goed weg te werken onder de grond. 

De aanpassingen aan de meterkast 

Bij een laadpaal thuis moeten soms ook nog andere werkzaamheden uitgevoerd worden. Wanneer je bijvoorbeeld gekozen hebt voor een snellader, moet jouw meterkast hier helemaal op aangepast worden. Dit model heeft namelijk een 3 fasen aansluiting nodig, welke niet in een standaard meterkast voorkomt. Een professional kan deze aansluiting voor jou realiseren met behulp van een nieuwe groep. Bij de gewone laadpunten zal er ook een nieuwe groep aangelegd worden met een eigen aardlekschakelaar. Dit zorgt altijd voor voldoende veiligheid tijdens het gebruik. De installateur is hiervoor gecertificeerd en zorgt voor een veilige situatie tijdens het installeren van jouw laadpaal thuis. 

Rekening houden met de kosten 

De kosten voor een laadpaal thuis zullen daarom altijd afhankelijk zijn van een groot aantal factoren. Zo heb je het model dat met een andere prijs komt, de werkzaamheden aan de meterkast, de graafwerkzaamheden en het uurtarief van de professional. Het is daarom altijd verstandig om te bekijken welke kosten er gerekend worden voor de installatie. Een professional kan jou hier altijd een offerte voor geven. Zo kun je precies zien of de kosten binnen jouw budget passen en of de laadpaal aangesloten kan worden bij jouw woning. De duidelijkheid gaat jou altijd helpen. 

Aan de slag 

Een laadpaal thuis kan jou dan alleen nog maar voordelen op gaan leveren. Zo heb je altijd een laadpunt voor jouw auto, zelfs als de openbare laadpalen in gebruik zijn. Ook worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Je hebt alleen nog maar te maken met de kosten van jouw energieleverancier. Als je nog niet precies weet of je er goed aan doet om de installatie door een professional uit te laten voeren, kun je altijd contact opnemen met de professional. Jij hebt altijd duidelijkheid en kunt een afspraak in gaan plannen voor de installatie.