Vensterbank voor buiten – op maat – bij COMPOSIETvakman.be

Raamdorpels van COMPOSIETvakman.be

Raamdorpels van COMPOSIETvakman.be zijn verkrijgbaar in Belgische blauwsteen en nero assoluto graniet. Bij het samenstellen van onze collectie hebben wij bewust gekozen voor topkwaliteit natuursteen soorten die ideaal geschikt zijn voor buitengebruik. Voor welk materiaal u uiteindelijk ook gaat, bij COMPOSIETvakman.be bestelt u een raamdorpel – voor u op maat vervaardigd – eenvoudig & voordelig online!

Raamdorpels van COMPOSIETvakman.be

Meer info over raamdorpels:

Een raamdorpel – ook wel waterkering, vensterbank buiten, lekdorpel en onderdorpel raam genoemd – is een belangrijk onderdeel van een mooie en vooral ook functionele gevel. Met een raamdorpel zorgt u, naast een mooie afwerking van uw gevel, voor een goede afwatering, vandaar ook dat de term waterkering dorpel wel vaker gebruikt wordt. Met een raamdorpel voorkomt u dat (regen)water en vocht in de onderliggende gevel terecht komt. Ook zorgt het voor een schone gevel, aangezien de raam onderdorpel voorkomt dat er water langs de gevel loopt. 

Onze buitenvensterbanken zijn dan ook altijd voorzien van een waterhol (druiphol), voor een goede afwatering. Het waterhol is 5 mm breed en wordt 1 cm uit de kant geplaatst, zowel bij de schuine als de vlakke raamdorpels!  Voor een optimale afwatering adviseren wij een ‘overlap / uitsteek’ van de raamdorpel (t.o.v. van de muur / het object waar deze op aangebracht wordt) van minimaal 2,5 cm. Om ervoor te zorgen dat ook aan de bovenzijde van de raamdorpel geen water achter de dorpel terecht kan komen zijn onze schuine buiten venstertabletten standaard voorzien van een opkant / opstand (massief). Onze vlakke raamdorpels zijn inclusief losse ‘opkant’ te bestellen. 

Bij COMPOSIETvakman.be vindt u een gerichte collectie natuursteen raamdorpels, echter zijn de arduin dorpels toch wel echt het populairste. Bent u echt op zoek naar iets bijzonders, dan moet u zeker eens even bij de optie ‘frijnen’ kijken, voor een bijzonder & authentiek karakter. Nieuwsgierig geworden, bekijk hier al onze arduin / blauwe steen raamdorpels >>