Renovlies behang

Lees over renovlies behang en andere methoden om muren blijvend netjes af te werken. Glasvezelbehang, ook wel bekend onder de naam renovlies, kan de oplossing zijn voor een nieuwbouw woning, ook al zijn daar alternatieven voor.

Renovlies behang

Wat komt er na de stukadoor?

Het is altijd een keuze. Velen zien het even aan, sauzen de muren met latex, en denken die afwerking van de wanden komt later wel. Laat eerst al dat water wat tijdens de bouw is gebruikt maar uit de muren trekken. Een ander veel gehoorde oplossing is informeren bij de stukadoor zelf, en niet uitzonderlijk kan de stukadoor de muren in de latex spuiten. Weer anderen gaan vanwege de prijs met de buren mee, een heel blok laten spuiten is vaak voordeliger dan één woning. In elk geval is eerst de woning inrichten, en na een half jaar deels ontruimen om muren af te werken een erg omslachtige manier. Wat ook omslachtig is, met latex van de bouwmarkt en een vachtroller zelf de muren afwerken met een tegenvallend resultaat. Binnen vijf jaar staat de doe-het-zelver weer bij de bouwmarkt om latex te kopen om het opnieuw te doen, met wederom een tegenvallend resultaat.

Doe het gelijk goed, ga voor kwaliteit

Een goede oplossing is een ploeg uitnodigen om met renovlies behang de woning strak en mooi af te werken. Renovlies is sterk, je bent klaar voor jaren. Terwijl de buren na een tijdje weer een vensterbank leeg aan het ruimen zijn en een gordijn afhalen plus wat meubels naar voren schuiven om een muurtje te behangen of te schilderen, ben jij klaar. Velen vinden dat doe-het-zelven tijdelijk een leuke hobby, maar dat voortdurend in huis klussen raken ze beu. Voorkom dat, kies voor renovlies- oftewel glasvezelbehang, ga voor goed ga voor kwaliteit. Online is veel informatie te vinden over glasvezelbehang, en vooral in inrichtingen en openbare gebouwen zijn de voorbeelden. Dus mocht je een keer in een bibliotheek of ziekenhuis zijn, kijk dan naar de afwerking. Soms zit het behang er al tien jaar op, en is het als nieuw.