Kussens kopen: hier moet je op letten 

Wil je ook je interieur een opfrisbeurt geven? Nieuwe kussens kopen kan je interieur al een stuk gezelliger maken. Je kunt kussens kopen voor op je bank, de stoelen of grote kussens voor in een nis bij je raam. En dit doe je natuurlijk het liefst op een goede manier voor een mooi resultaat. Maak daarom een bewuste keuze als je op zoek gaat naar nieuwe kussens, en denk aan de volgende punten.

Kies voor kussens kopen met een combinatie van prettige stoffen 

Kies bewust door een combinatie van stoffen te kiezen. Als je kussens kopen wilt, heb je de keuze tussen allerlei verschillende stoffen. Sommige stoffen zijn afkomstig van de natuur. Dit kunnen planten of bomen zijn, maar ook dierlijke materialen waar het dier geen last van heeft. Voor de productie van bijvoorbeeld wol is geen extensief chemisch productieproces nodig. Kussens die deels van wol gemaakt zijn, geven een gezellige, warme uitstraling en stralen, als je er tegenaan ligt ook echt jouw warmte weer terug. Heb je het snel te warm? Kies dan voor kussens met een combinatie van bijvoorbeeld katoen en polyester.

Hoe kussens kiezen?

Kussens kopen en kiezen kan voor sommige mensen best een uitdaging zijn. Waar de ene persoon van nature een interieurontwerper is, kan de andere moeite hebben met de juiste combinaties maken. Om je een aantal tips te geven, volgen hier de combinaties die veel mensen kiezen.

#1 Verschillende kussens in dezelfde stijl

Dezelfde kussens kopen is saai, maar kussens die in dezelfde stijl zijn, matchen ook. Ook geven ze de zithoek een veel leukere uitstraling. Kussens in effen kleuren en met een motief combineren werkt goed. Kussens in verschillende stoffen en vergelijkbare kleuren geeft ook een goed resultaat.

#2 Kussens met de bank en stoelen matchen, of juist niet?

Kussens kopen voor bank of stoelen biedt een extra aspect om over na te denken. Voor een leren bank kies je bijna altijd stoffen kussens, dit is een stuk mooier. Je kunt echter wel met kussens van wol een goede combinatie met het leer maken. Of kies ervoor om bijvoorbeeld op een donkere leren bank lichte of beide kussens te plaatsen voor een contrast. Want, ook de kussens in contrasterende kleur kiezen, kan werken. Dit geeft een punt waar het oog naartoe trekt in je interieur en maakt jouw inrichting interessanter. Lees met de volgende tip meer over dit onderwerp.

#3 Breng kleur in huis

Gekleurde kussens kopen is ideaal voor een interieur met weinig kleuren. Zowel bij een licht interieur als donker interieur kussens kopen, mag best in een kleur. Donkere kleuren combineren goed met okergeel, donkerrood, oranje of midnight blue. Lichte interieurs doen het goed met beige tinten, lichtblauw, lichtgroen en kleuren met een grijstint erin.

Combinatie kussens en plaids

Kussens kopen en andere woonaccessoires kunnen mooi op elkaar aansluiten. Zowel in uitstraling als gebruik. Ideaal zijn webshops die de kussens al onderverdelen in stijlen of productgroepen met kussen en plaids die matchen. Hierdoor hoef je er zelf minder over na te denken en krijg je direct beide in dezelfde stijl. Een kussen en plaid op de bank hebben, is heerlijk en biedt je echt een comfy plek voor films en series kijken of voor het lezen van een goed boek. Woon je samen? Koop dan twee sets van kussens en plaids van Knit Factory.